CONFLICTCOACHING

Samen onderzoeken we wat het conflict voor jou betekent en waar het je echt om gaat.

Wat is conflict coaching?

Misschien:

  • zit je in een conflict en voel je je (nog) niet weerbaar genoeg om het gesprek met de ander aan te gaan
  • overkomt het je vaker dat er wrijving is met een ander en wil je eens nagaan waar dat bij jou vandaan komt
  • is je verteld dat je niet altijd op de gewenste manier over komt en wil je daaraan werken

In dit soort gevallen kun een van ons inzetten als conflict coach.

Onze werkwijze
Samen onderzoeken we wat het conflict voor jou betekent en waar het je echt om gaat. Daarbij maken we gebruik van diverse werkvormen. Wat bijvoorbeeld soms verbluffend goed werkt is het daadwerkelijk neerzetten van alle personen en elementen die een rol spelen in het conflict, bijvoorbeeld met behulp van koffiekopjes of houten poppetjes op tafel. Zo’n tafelopstelling zegt vaak meer dan woorden. Jouw positie in het conflict en wat je ermee te doen hebt wordt jou dan een stuk duidelijker.

En wie zit er eigenlijk ‘aan de andere kant’ van het conflict, wat doet hij/zij met je? We bespreken hoe je kunt omgaan met woorden in conflict. Welke woorden werken escalerend, en welke woorden bevorderen juist de communicatie. We kunnen oefenen in rollenspellen, waarbij de coach natuurlijk de lastige conflictpartner speelt. Je kunt je zakelijke mailwisseling laten zien en reacties daarop van anderen. Of je deelname aan (interne) social media. Hoe wil je over komen en hoe kom je daadwerkelijk over? Indien gewenst kunnen we meegaan naar een vergadering of ontmoeting met een klant of medewerker. Als muurbloem of als participant. In ieder geval evalueren we achteraf hoe de dialoog ging en/of hoe het beter kan.

Als jij dat prettig vind, geven we je ook huiswerkopdrachten om thuis of op het werk te werken aan oplossingen en het oefenen van je conflictvaardigheden.

Kortom: vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op als je wilt sparren over jouw situatie dan overleggen we samen of en zo ja hoe we op de beste manier kunnen helpen.