CONFLICT COACHING

Samen onderzoeken we wat het conflict voor jou betekent en waar het je echt om gaat.

Wat is conflict coaching?

Misschien:

  • zit je in een conflict en voel je je (nog) niet weerbaar genoeg om het gesprek met de ander aan te gaan?
  • loop je vaker vast in de communicatie met ‘de ander’ en wil je onderzoeken of daar een patroon onder zit en waar dat vandaan komt?
  • is je verteld dat je anders overkomt dan je bedoelt en wil je daaraan werken?

In dit soort gevallen kun een van ons inzetten als conflict-coach. Dan ga je zelf aan de slag, met je coach als stevige sparringpartner.

Onze werkwijze
Samen onderzoeken we wat conflict & communicatie voor jou betekent. Waar gaat het je echt om? Welke doelen wil je bereiken en waar is ruimte voor verbetering of compromis? Daarbij maken we gebruik van diverse werkvormen, om in- en uit te zoomen naar wat er gebeurt in de interactie. Ons doel: jouw positie in het conflict en wat je ermee te doen hebt wordt duidelijk. Je ontwikkelt een eigen strategie waarmee je verder kan, of een soortgelijke situatie in de toekomst kunt vermijden.

Ook zinvol om eens te kijken naar wie  ‘aan de andere kant’ van het conflict zit. Wat doet hij/zij met je? Hoe zit het team in elkaar, en wat is jouw rol daarin? We bespreken hoe je kunt omgaan met taal in conflict. Welke woorden werken escalerend, en welke woorden bevorderen juist de communicatie. We kunnen oefenen in rollenspellen, waarbij de coach natuurlijk de lastige conflictpartner speelt. Je kunt je zakelijke mailwisseling laten zien en reacties daarop van anderen. Of je deelname aan (interne) social media. Hoe wil je over komen en hoe kom je daadwerkelijk over? Indien gewenst kunnen we meegaan naar een vergadering of ontmoeting met een klant of collega’s.

Als jij dat prettig vind, geven we je ook huiswerkopdrachten om thuis of op het werk te werken aan oplossingen en het oefenen van je conflictvaardigheden.

Kortom: vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op als je wilt sparren over jouw situatie dan overleggen we samen of en zo ja hoe we op de beste manier kunnen helpen.