Conflictmanagement – in beweging!

De laatste jaren dringt het belang van verzuimpreventie, door conflictvaardig handelen binnen het MKB en organisaties, steeds meer binnen. Hoe zorg je dat de leidinggevenden/managers in jouw bedrijf  of organisatie potentiële conflicten signaleren en tijdig reageren? Wat kun je als kleine werkgever zelf doen bij sluimerende onvrede of een dreigend zakelijk geschil? Hoe maak je effectief conflictmanagement onderdeel van je organisatie? Misschien wel juist nu, in tijden van dreigende economische recessie en meer thuiswerken vanwege Corona?

Vanuit Mediation Amsterdam  geven we al jaren trainingen en passend advies over het inbedden van mediationvaardigheden en conflictmanagement in organisaties. Hoewel we het heerlijk vinden om te mediaten, is het voor mens en organisatie vaak beter om escalatie en uitval te voorkomen.

Dat doen we door middel van sparsessies, workshops en langere trainingen op maat. Voorkomen blijft immers altijd slimmer dan genezen! En tijdig investeren in conflictvaardig personeel is vaak op alle fronten voordeliger ook.

Wil jij aan de slag met jouw team, organisatie of zelf in je rol van leidinggevende vaardiger worden in preventief conflictmanagement?

Wij gaan graag met jou of jullie samen aan de slag.

Dat begint vaak met een sparsessie, om eens in kaart te brengen hoe jij of het bedrijf aankijkt tegen conflict. Wat is jullie conflictcultuur? Waar liggen kansen? Met wie ga je als je merkt dat er wat loos is (eerst) om tafel?

Zo’n sessie van 2 a 2,5 uur inclusief conflict-analyse kun je boeken bij ons op kantoor (of we komen naar je toe), maar kan ook in beweging. Corona-proof en ook nog eens heel gezond. Kijk het filmpje dat één van onze mediators onlangs wandelend op de Wadden opnam voor meer informatie, of neem gelijk contact op om een afspraak te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *