Een nieuw gezicht op ons kantoor

Wij vinden het belangrijk dat mediation toegankelijk is voor iedereen, én willen ons graag inzetten voor het bevorderen van kwaliteit in onze beroepsgroep. Vanuit die maatschappelijke betrokkenheid, geven we regelmatig mediators in opleiding, of studenten met een sterke affiniteit met alternatieve geschillenoplossing de kans om enkele maanden mee te lopen.

Dit najaar loopt Ayten Kirdemir bij ons mee. Zij is al vele jaren beroepsmatig actief in Amsterdam Noord bij verschillende welzijnsorganisaties. Bovenop haar ervaring als (schuld)hulpverlener voegt ze nu ook mediation toe aan haar vaardigheden. Naast meelopen in de praktijk, moedigen we ook altijd een eigen onderzoek of project aan, zodat iedere mediator of student ook zijn eigen mening kan vormen over ons vak, en de toepassing van mediation. Zo ook Ayten.

Ayten zelf aan het woord

Ik ben Ayten Kirdemir en in februari 2022 gestart met een één-jarige opleiding mediation. Deze opleiding heb ik gekozen omdat deze gevoelsmatig in het verlengde ligt met mijn huidige functie binnen de hulpverlening, maar toch genoeg uitdaging biedt. Ik besef me inmiddels dat je een totaal nieuw vak leert. Bij Mediation Amsterdam krijg ik de gelegenheid om mee te kijken in de keuken en zo waar mogelijk praktijkervaring op te doen. 

Daarnaast zal ik onderzoeken hoe het zit met conflictbemiddeling binnen diverse culturen.

We hebben te maken met een diversiteit aan nationaliteiten en culturen in Nederland, waarin iedereen op zijn eigen manier met conflicten om gaat. 

Met mijn onderzoek hoop ik in ieder geval in kaart te kunnen brengen of mediation bekend is binnen desbetreffende culturen. Wat we eraan kunnen doen om die bekendheid te vergroten en onder andere waar we op moeten letten als een mediator met diverse nationaliteiten/culturen aan tafel zit.

Wij kijken er naar uit om met Ayten samen te werken. Wil je de komende maanden meer weten over Aytens’ onderzoek? Houdt onze LinkedIn-pagina in de gaten of stuur ons een mailtje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *