Feest! Jubileum

Buiten is het grauw en stormachtig. In China viert men de start van het jaar van de Tijger én wij vieren binnen een klein feestje; op 1 februari 2005 werd Mediation Amsterdam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Door de toenmalig oprichter, Barbara Hoogenboom die zelf in 2016 een andere carrièrepad omarmde maar die we nog altijd een warm hart toedragen. We zijn haar dankbaar voor onze naam en de basis die zij legde voor ons kantoor anno 2022.

Zeventien jaar Mediation Amsterdam betekent dat we al heel lang, in heel veel verschillende zaken, een bijdrage hebben mogen leveren aan het begeleiden van conflictvaardige mensen. In mediation, in coaching en andere vormen van gespreksbegeleiding.

Dat men conflictvaardig is, en zelf in staat is om, met een beetje hulp, duurzame, passende oplossingen te vinden, is een vertrouwen dat wij, Tabitha, Eline en Roderic, als conflictprofessionals eigenlijk altijd hebben. Deelnemers aan een traject bij aanvang vaak niet.

Toch blijven wij geloven dat niemand graag blijvend in een uitzichtloze situatie wil bivakkeren. Want dat is wat conflict kenmerkt; het is het vastgelopen gesprek, een verbroken contact, of de enorme woede over en weer. Dat kost bakken met energie, en met een beetje pech leidt een conflict ook tot stress, ziekte en extra financiële problemen. Omdat je elkaar niet (meer) echt kunt zien en horen, ervaar je geen ruimte om samen tot redelijke en billijke antwoorden te komen voor dat waarover je het oneens was.

In mediation, coaching of dialoogbegeleiding lukt dat vaak alsnog.

Wij kijken er naar uit om, samen met onze cliënten, verwijzers en collega’s, nog vele jaren samen naar oplossingen te zoeken.

Op naar ons volgende jubileum!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *