Investeren

 

Dat heb ik dan ook gedaan. Als communicatie expert – in het ontdekken en helpen vertellen van verhalen, als trainer – door problemen en kansen bespreekbaar te maken, en natuurlijk als mediator – daar waar mensen het contact met elkaar verloren zijn en niet meer weten wat hen bindt en daardoor niet meer in staat lijken om eigen oplossingen te formuleren.

Maatschappelijk investeren
Maar, alleen onze eigen bedrijvigheid stimuleren is voor ons bij Mediation Amsterdam eigenlijk niet genoeg. Uiteraard zijn we ondernemers en willen we ons brood verdienen en kunnen investeren in onze kennis en vaardigheden. Maar daarnaast zoeken wij ook steeds naar een manier om onze kennis te delen. Wij willen ook investeren in mensen en de wereld om ons heen. Bijvoorbeeld als vrijwillige buurtbemiddelaar bij stichting Beter Buren

Investeren in een nieuwe generatie
Mediation is nog lang niet bij iedere beroepsgroep bekend, laat staan populair. Want het lijkt natuurlijk een beetje soft en ergens bijna te simpel – mensen begeleiden in zelf oplossingen te bedenken. Hoezo is dat nodig? En waarom zou een beetje praten bij een mediator helpen bij een zwaar geëscaleerd zakelijk conflict? Tja. Dat het werkt zien wij keer op keer in onze praktijk, maar hoe brengen we die overtuiging verder bij andere branches zoals advocaten, notarissen en bedrijfseconomen?

Mediationcompetitie
Nou, door bijvoorbeeld een mediationcompetitie te organiseren voor jong aanstormend zakelijk talent. Vorig jaar nam het Centrum voor Conflicthantering (CvC) het initiatief om deze competitie die al jaren in Parijs op internationaal niveau plaatsvindt, naar Nederland te halen. Dit jaar vindt de tweede editie plaats. Studententeams van de meeste Nederlandse Universiteiten leren onderhandelen onder begeleiding van echte mediators en strijden voor een plek in de internationale competitie in Parijs komend jaar. Ik ben sinds begin 2014 betrokken bij de organisatie van dit mooie initiatief. Ik kijk weer enorm uit naar de tweede editie bij Houthoff Buruma op 5 en 6 november.

Uiteindelijk is niets mooier dan je passie en kennis mogen doorgeven! End aar investeren wij graag onze tijd in!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *