Mediation Amsterdam on tour

Naast onze actieve praktijk als mediators, zetten wij ons vanuit het kantoor ook breed in om bij te dragen aan anders denken en kijken naar conflict. Door een bijdrage te leveren aan buurtbemiddeling, maar ook als ambassadeurs binnen de NMv.

Onze missie vertalen we in het geven van workshops en presentaties op scholen en bij bedrijvenverenigingen. Of  met een workshop conflictvaardigheden voor een afdeling van bijvoorbeeld HR-professionals, leidinggevenden of klantcontactmedewerkers. Mediationvaardigheden maken het samenwerken en voorkomen van conflict eenvoudiger. En die skills kun je niet vroeg genoeg leren vinden wij.

Voor de klas
Deze week stonden Roderic van Voorst tot Voorst en Tabitha van den Berg voor de klas. Samen verzorgden zij als leden van de VEBAN (Vereniging Bedrijven Amsterdam Noord) een lesmodule over conflictvaardig gesprekken voeren aan derdejaars studenten van ROCTOP (MBO), afstudeerrichting Leisure & Tourism. Het is leuk én nuttig om als ondernemers een bijdrage te leveren aan het (beroeps-)onderwijs in je eigen stad. Deze jongeren, werkzaam in de Horeca en toerisme-industrie blijken tijdens hun stages en bijbanen al aardig wat voor hun kiezen te krijgen.  In het contact met klanten en collega’s kan het flink zoeken zijn in het bewaken van je grenzen. Dat gaf ons ook stof tot nadenken. Goed om open te praten over wat je tegenkomt op de werkvloer, juist als starter op de arbeidsmarkt. Samen dachten we na over hoe je op een effectieve manier grenzen aangeeft en respecteert en deelden we vanuit onze ervaring als professioneel mediators tips bij conflict.

Al met al een mooie ervaring, ook voor ons inspirerend. Krijg je de kans om eens voor de klas te gaan staan: grijp hem met beide handen aan!

Workshop conflictdynamiek
Verder gaf Tabitha van den Berg afgelopen week een korte introductie conflictdynamiek aan een groep van 50 medewerkers maatschappelijke opvang. De professionals en ervaringsdeskundigen die dagelijks zorg dragen voor de meest kwetsbare Amsterdammers. Een indrukwekkende middag vol ervaringsverhalen. Mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Het blog  “blijven kloppen” met inzichten van deze middag lees je op onze blogpagina!

Ook een workshop, presentatie of gastles?
Wilt u/ wil jij ook meer weten over mediation, gastlessen conflictvaardigheden of eens sparren over de praktische toepassing van onze expertise? Neem gerust contact op, wij dragen graag bij aan meer bekendheid van ons vak en het versterken van vaardigheden van professionals!

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *