Publicatie mkb onderzoek in Tijdschrift voor Conflicthantering

Begin dit jaar hebben we ons tot doel gesteld om meer te weten te komen over mkb’rs en hun ervaringen met zakelijke conflicten. Een publicatie uit 2018 van ZAM/ACB gaf al enige interessante conclusies over de ervaringen van (groot-)zakelijke gebruikers van mediation. Wij waren benieuwd naar de behoeftes en beleving van mediation onder ondernemers uit de Randstad in midden- en kleinbedrijf.

Mkb-onderzoek

Wij vonden masterstudenten Pim Holtes en Michelle Visser, beiden studerend aan de Vrije Universiteit (VU) bereid om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Samen interviewden zij in de eerste helft van dit jaar 23 mkb-ondernemers.

Publicatie

Op basis van hun onderzoeksresultaten en masterscripties schreef Eline van Tijn afgelopen maand een mooi artikel in vakblad Tijdschrift voor Conflicthantering. Lees het artikel “Mkb’rs lossen het liever zelf op” (online) via deze link.

Eerder schreef Michelle Visser zelf ook over haar bevindingen een artikel op onze website: Zakelijke Mediation van Conflict naar Kans.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel en ons mkb onderzoek vragen over zakelijke mediation? Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden van mediation als effectief instrument bij zakelijke kwesties voor ondernemers. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel via 020 685 3330.

Elke maandagavond houden we daarnaast een extra telefonisch avondspreekuur voor mkb-ondernemers. Van 19.00-21.00 zijn wij bereikbaar op 020 685 3330.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *