covid en samenwerken

Het nieuwe normaal een blijvende verandering?

Nieuwe vormen van samenwerken en conflict in tijden van pandemie

Op 9 december organiseren wij opnieuw een interdisciplinaire kennissessie rondom psychisch verzuim, spanningen en conflict op de werkvloer. Na de sessie van 9 maart, met ervaringsdeskundigen met autisme, chronische depressie en niet aangeboren hersenletsel, en die van 16 september over de dynamiek in familiebedrijven, willen we dit maal in gesprek over de impact het ‘nieuwe normaal’ op de werkvloer.

COVID in de praktijk

In onze mediations de afgelopen maanden merken we dat er nieuwe misverstanden en strubbelingen kunnen ontstaan. Als gevolg van restklachten na corona, maar ook bijvoorbeeld omdat het thuiswerken voor de één een zegen is, en een ander niet kan wachten totdat de kantoortuin weer lekker vol zit.

Managers worstelen met ‘in verbinding blijven’, signalen rondom dreigend verzuim lijken minder goed opgepikt te worden en hoe houd je vergaderingen een beetje leuk via beeldbellen? Ook lijken ‘moeilijke’ gesprekken, over functioneren, houding en gedrag via Teams of Zoom (nog) minder goed uit te pakken dan live.

Kortom; wij zien genoeg gespreksstof om met elkaar van gedachten te wisselen, te sparren over lastige kwesties en best practices te delen. We hebben zin om – juist nu – dit rare jaar in gezamenlijkheid af te sluiten.

Praat je mee? Er is plek voor max 20 professionals. Meld je aan voor deze (online) bijeenkomst op donderdag 9 december, 10.00-12.00 (via Zoom). Heb je een bijzonder vraagstuk wat je wilt inbrengen, laat het ons dan vooraf ook even weten, dan zorgen we dat er ruimte voor is!

Wij horen heel graag!

Mark Spaargaren bij Mediation Amsterdam

Mark Spaargaren sluit zich aan bij Mediation Amsterdam

Een laagje dieper: uitbreiding met een psycholoog-mediator

Per 1 april sluit psycholoog-mediator Mark Spaargaren (1972) zich aan bij Mediation Amsterdam, een gespecialiseerd kantoor in arbeids- en zakelijke mediation, coaching en andere vormen van procesbegeleiding tussen professionals.

Mark Spaargaren: ‘Eerlijke gesprekken op tijd voeren, ook over moeilijkere onderwerpen, leidt tot meer werkvreugde. Daarmee houd je mensen binnenboord. Na ruim 15 jaar leidinggeven weet ik dat daar veel winst te behalen valt. Mijn interesse in mediation ontstond doordat ik helemaal niet van conflicten houd. Ik kwam ze wel overal tegen. Ik ontdekte hoe ik zelf comfortabeler kon reageren bij onenigheid. Ik heb geleerd dat conflicten door de eigen belangen en die van anderen te onderzoeken, een stuk minder spannend worden. Daardoor ontstaat enorme ruimte voor herstel, of op zijn minst duidelijkheid, in de relatie. Zoveel blijft onuitgesproken – uit angst, omdat het teveel kost, uit wrok, schaamte of boosheid, of omdat men simpelweg niet weet hoe. Overal om ons heen zien we de resultaten van misgelopen communicatie, standpunten die mijlenver uiteenlopen, en onuitgesproken gevoelens. Daar voel ik een opdracht.

Ik werk het liefst samen in een team met verschillende mensen en ieder zijn of haar eigen expertise. Dus toen de keuze was om of alleen aan de slag te gaan of met anderen, was de keuze snel gemaakt. Met de collega’s van Mediation Amsterdam had ik al langer contact en er is een klik. Daarnaast denk ik dat ik pas bij de manier waarop zij willen werken: klantgericht, professioneel, én toegankelijk. Ons team brengt een mooie mix aan persoonlijkheden en expertise samen, waar ik goed tussen pas.’

Tabitha van den Berg, partner: ‘Wij zijn alle drie erg blij met deze aanvulling. Met Mark aan boord krijgen we niet alleen meer capaciteit om in de groeiende vraag naar mediation te voorzien. Zijn komst brengt ons als collectief ook verdieping; een psycholoog-mediator brengt weer andere kennis en ervaring binnen dan een jurist-mediator of ondernemer-mediator. Daar profiteren wij onderling van, maar het is ook een mooie uitbreiding van ons aanbod aan onze cliënten.’

Over Mediation Amsterdam
Wij zijn een kantoor van vier geaccrediteerde MfN mediators. De MfN (de Mediatorsfederatie Nederland) staat voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Als mediators hebben wij een pragmatische en empathische aanpak. Steeds zoeken we naar de balans tussen de emotionele impact van het conflict en de praktische, zakelijke kant van de kwestie. Onze missie: open, respectvolle dialogen met resultaat tot stand brengen. Samen op zoek naar een goede en vooral duurzame oplossing voor gedoe en conflict.

Naast mediation bieden we ook coaching en procesbegeleiding aan: verschillende vormen om mensen weer succesvol in dialoog te brengen. Met respect voor autonomie en verschillen. Elke keer maatwerk, met de focus op kwaliteit én een fijne werkrelatie. Tussen werkgever en werknemers, binnen organisaties en tussen eigenaren en vennoten.

Mediation Amsterdam bestaat sinds 2004 en heeft sindsdien meer dan 500 conflicten tot een goed einde gebracht.

We geloven ook in maatschappelijke betrokkenheid, juist als ondernemers. Daar waar wij een steentje kunnen bijdragen, doen we dat dan ook. Op ons kantoor kun je dus regelmatig co-mediators en stagiairs tegenkomen. Daarnaast zijn we regelmatig actief als gastdocent, spreker of als buurtbemiddelaars om zo een bijdrage te leveren aan een conflictvaardige samenleving.

Wil je kennismaken met Mark, of meer weten over onze inzet voor een conflictvaardige samenleving? Op 2 juni organiseren we een bijeenkomst in de Grote Kerk in Monnickendam over dit thema. Stuur ons een mailtje als je daarvoor uitgenodigd wilt worden.

Meer over Mark Spaargaren, bekijk zijn profiel of kijk deze video waarin Eline en Roderic onze nieuwe kantoorgenoot verwelkomen.

 

kennisontbijt complex verzuim

Complex en langdurig verzuim – kennisbijeenkomst

Op 19 april kwamen wij vanuit Mediation Amsterdam samen met een veertigtal experts uit verschillende disciplines, met één gezamenlijke interesse: van elkaar leren hoe wij op een betere manier kunnen omgaan met complex, langdurig verzuim.

Als mediator, HR-professional, verzuimcoach, bedrijfsarts, advocaat of leidinggevende heb je ieder een andere rol. Vaak zijn we wel allemaal vanuit een andere hoek betrokken bij een complexe casus.

Stellingen en advies

Wat heeft een medewerker die langdurig uitvalt of kampt met restklachten nodig van een leidinggevende? Kim Hulscher, vanuit haar eigen kankerdiagnose en herstel nu werkzaam als ervaringsdeskundige binnen het Leger des Heils en stichting Olijf nam ons mee in de wereld van ziek zijn. En de complexiteit van terugkeren of uiteindelijk afscheid nemen op de werkvloer.

Kerstin Hopman, advocaat sociale zekeringsrecht en zielscoach deelde haar visie op langdurig verzuim én tips hoe wel en niet om te gaan met een WIA-aanvraag als werkgever en werknemer. Een traject bij het UWV dat je bij voorkeur gezamenlijk loopt.

Astrid Scheper, zelfstandig HR adviseur binnen het MKB ziet veel mogelijkheden om leidinggevende beter te begeleiden en coachen in de omgang met zieke werknemers. Daar is nog veel winst te halen.

Mark Spaargaren, nu mediator bij ons kantoor maar in het verleden manager/leidinggevende van grote teams in de zorg, pleitte vooral voor het actief en preventief investeren in de goede werkrelatie met iedere medewerker. Want: “Omdat als het ingewikkeld wordt, de werkrelatie toch vaak niet zo goed blijkt te zijn als gedacht en als nodig is. En omdat er (over en weer vaak) allerlei aannames worden gedaan vanuit beide kanten die niet of onvoldoende bij de ander worden getoetst waardoor
miscommunicatie en teleurstelling kan ontstaan.”

Kennis delen

Naast het luisteren naar een aantal deskundige sprekers, is er ook in kleinere groepen doorgepraat over de thema’s van de ochtend. Een mooie, rijke uitwisseling, die we ook komend jaar willen voortzetten.

Het meer uitgebreide verslag van deze kennissessie, inclusief tips voor leidinggevenden/werkgevers én werknemers kun je hier downloaden: Verslag kennissessie complex verzuim 19 april 2022.

Week van de Mediation - mediation bij grensoverschrijdend gedrag

Week van de Mediation | kennisbijeenkomst grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Sinds 2019 organiseren we jaarlijks twee interdisciplinaire kennisbijeenkomsten rondom actuele thema’s op het terrein arbeidsrecht, (psychisch) verzuim en conflict. Actueler dan grensoverschrijdend gedrag in al zijn verschijningsvormen kan in 2022 bijna niet. Onze bijeenkomst is bewust gepland in de landelijke Week van de Mediation, waar ook wij als kantoor graag een steentje aan bijdragen.

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze online bijeenkomst op donderdag 3 november, 10.00-12.00. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Achtergrond bij thema

De kranten staan er al tijden vol van: #metoo, vermeend machtsmisbruik in de Tweede Kamer, DSK, The Voice, Depp vs. Heard, het Amsterdamsch Studenten Corps. Grensoverschrijdend gedrag, seksueel of anderszins, lijkt onuitroeibaar. Als het al niet preventief valt aan te pakken, wat doe je dan in de individuele gevallen waar het mis gaat? Brengt de huidige cancelcultuur de juiste oplossing, of bestaan er correctieve (be)handelingen die tot herstel leiden? Wat doe je bij recidive?

Daarom deze interdisciplinaire online kennisbijeenkomst voor professionals. We bespreken dit thema dan graag met elkaar vanuit verschillende invalshoeken: juridisch/rechtszaken, arbeidsrechtelijk/ontslag, zorg/psychiatrie, maatschappelijk/publieke opinie/reputatieschade.

Wij hebben deskundigen Janke Dekker, Bas Frelier en Barend van Luyn bereid gevonden hun gedachten vanuit hun eigen professionele achtergrond en expertise met ons te delen. In een openhartige, vertrouwelijke bijeenkomst.

Onze sprekers

Janke Dekker is theatermaker en voorzitter van stichting Mores Online:  het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten-televisie-en filmsector.

Bas Frelier werkt als psychiater/seksuoloog bij De Waag, het grootste centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland. Zij bieden gespecialiseerde zorg voor mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag combineren met een psychische stoornis. Bas is gespecialiseerd in de behandeling van daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Barend van Luyn is advocaat en partner bij advocatenkantoor Loyal. Hij is gespecialiseerd in Arbeidsrecht.

Plenaire vragen en antwoorden leiden hopelijk tot meerwaarde voor alle deelnemers in het begrijpen van oorzaken en gevolgen, de aanpak en de beoogde doelen. Natuurlijk is er – zoals altijd – ook ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek of dilemma’s.

Praktisch

We sturen c.a. 1 week voor de bijeenkomst een mail met Zoom-link en aanvullende informatie naar iedereen die zich heeft aangemeld.

Aanmelden kan hier

Voor meer informatie over de Week van de Mediation en andere activiteiten door het hele land, verwijzen we je graag door naar de landelijke campagnesite.

 

vertrouwen arbeidsrelatie

Kennisbijeenkomst: Vertrouwen in de arbeidsrelatie

Sinds 2019 organiseren we jaarlijks twee interdisciplinaire kennisbijeenkomsten rondom actuele thema’s op het terrein arbeidsrecht, (psychisch) verzuim en conflict. Op dinsdag 11 april organiseren we alweer de zevende bijeenkomst, rondom het thema “Vertrouwen in de arbeidsrelatie”. Vertrouwen is cruciaal in een goede werkrelatie, zeker als je in een lastige situatie zit rondom reorganisatie, functioneren of ziekte.

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan ons kennisontbijt op dinsdag 11 april, 10.00-12.00 in de VerbroederIJ, een creatieve, sociale en duurzame hotspot aan het IJ in Amsterdam Noord.

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, aanmelden wel noodzakelijk. Er zijn maximaal 30 plekken.

Achtergrond bij thema

Geschaad vertrouwen is een bekende voedingsbodem voor conflict. Vertrouwensbreuk is bijna altijd een element binnen onze arbeidsmediations.

In deze interdisciplinaire kennissessie voor professionals willen we weer vanuit verschillende invalshoeken het gesprek voeren. Vanuit HR, leidinggevende, verzuimbegeleiding, bedrijfsarts en de juridisch adviseur kijken we naar het begrip vertrouwen, vertrouwensbreuk en vooral ook mogelijkheden tot herstel.

Programma

We beginnen om 10 uur met ontbijt en terwijl u geniet van uw broodje een paneldiscussie, waarvoor we deze keer de volgende deskundige professionals hebben uitgenodigd:

  1. Jaap Dogger, senior bedrijfsarts, mede auteur van de NVAB Richtlijn Psychische Problemen en lid van het Regionaal Tucht College Gezondheidszorg Amsterdam
  2. Johan Voogel, arbo-coördinator bij het Leger des Heils Amsterdam
  3. En onze eigen Tabitha van den Berg, die behalve als mediator ook als docent en trainer veel ervaring heeft op het gebied van conflicten bij samenwerking.

Om 10.45 breken we op in kleinere groepjes, om met elkaar verder te brainstormen over eigen casuistiek en  ieders’ ervaringen met vertrouwen verliezen en herstellen in de arbeidsrelatie. Onze ervaring is dat juist daar de mooiste gesprekken ontstaan, omdat de meesten van niet zo vaak in de gelegenheid zijn om kennis en ervaringen te delen met andere professionals. Zoals verzuimbegeleiders, arbeidsrechtadvocaten, een bedrijfsarts, mediator of HR-deskundige.

Om 11.45 ronden we af met een rondje oogsten van inzichten en om 12.00 sluit de bijeenkomst.

Praktisch

We sturen c.a. 1 week voor de bijeenkomst een mail met bevestiging en aanvullende informatie naar iedereen die zich heeft aangemeld.

Aanmelden kan hier

Terugblik kennisbijeenkomsten uit 2022:

Ook leuk: luister onze podcast over verzuim/ arbeidsconflict en de rol van vertrouwen

Wij doen mee: Week van de Werkstress mediation-hotline

Zorgt een conflict op werk voor stress? Bel tijdens de Week van de Werkstress met de hotline: 0800-MEDIATION

Dat is de nieuwste actie van de NMv-ambassadeurs i.s.m. collega’s van de specialistische mediation-beroepsverenigingen VAN en MfN-Groep Arbeidsmediators. In de Week van de Werkstress, van 12 t/m 16 november 2018, dragen onze mediators Eline van Tijn en Tabitha van den Berg graag belangeloos bij aan deze actie.

Een conflict is besmettelijk
Een slechte verhouding met je baas, ruzie met een collega of een vervelende klant: conflicten op en rond de werkvloer kunnen voor veel stress zorgen. Want laten we eerlijk zijn, lang niet iedereen is er even goed in om bij een ontluikend conflict meteen zelf in actie te komen. Integendeel, vaak hopen we dat het vanzelf wel goed komt. En die hoop blijkt vaak ijdel. Conflicten blijven sluimeren of, erger nog, ontsporen volledig. Met alle gevolgen van dien: van psychisch verzuim tot verstoorde werkverhoudingen die niet meer te lijmen zijn. Dit is niet alleen erg stressvol voor de direct betrokkenen, maar ook voor de rest van het team.

Mediation-hotline
Tijdens de Week van de Werkstress willen de arbeidsmediators van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) dit patroon doorbreken. Dit doen ze met de hotline 0800-MEDIATION, waar mensen gedurende de week elke werkdag terecht kunnen met vragen over een zakelijk conflict of verstoorde arbeidsverhoudingen. Dus of je nu een HR-professional, leidinggevende, bedrijfsarts of medewerker bent: via de mediationhotline kan je op een laagdrempelige manier kijken of mediation in jouw specifieke geval van toegevoegde waarde kan zijn. Ook algemene vragen over mediation zijn uiteraard welkom.

Van 12 t/m 16 november is het belteam met arbeidsmediators elke werkdag van 9 tot 18 uur te bereiken via 0800-6334284.

Geen behoefte aan telefonisch contact maar wel benieuwd of mediation bij conflict en mogelijk verzuim op het werk zinvol is? Kijk ook onze vlogs

Week van de Mediation 2018

Conflicten oplossen is beter dan uitvechten. Probeer het eens met een professionele mediator.

Dat is het motto van de landelijke Week van de Mediation 2018. Van 15 tot en met 19 oktober organiseert de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) met haar leden de tweede Week van de Mediation. Tijdens deze week laten mediators met verschillende expertises zien dat mediation werkt. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Vanuit Mediation Amsterdam dragen wij daar uiteraard ook graag een steentje aan bij.

Wat gaan we doen?

14 oktober

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam Noord, maar Tabitha woont er ook. Zij is op zondag 14 oktober van 16.00-18.00 te vinden in bar-restaurant Pompet in het Noorderpark. Als onderdeel van ‘de Groenste Dag van Noord’ is zij die middag beschikbaar voor alle vragen over duurzaam samenwerken, en hoe nu verder als idealen en de praktijk botsen, bijvoorbeeld bij de zelfbouw-kavels in de nieuwe wijk Buiksloterham of bij één van de vele start-ups in dit snel groeiende stadsdeel.

15 oktober

Dagelijks reizen er ruim een miljoen Nederlanders over het spoor! Van en naar huis, werk of studie. Vandaar dat Eline en Tabitha  op maandag 15 oktober van 8.00 – 18.00 samen met mediator Roderic van Voorst tot Voorst, namens Mediation Amsterdam een Mediation PoP-Up kantoor vestigen in de Poets Farm, een koffiebar in de IJ-passage in Amsterdam Centraal. Vragen over mediation en/of het voorkomen van conflicten op het werk of in zakelijke relaties: iedereen is welkom om aan te schuiven. Kijk hier ook ons vlogmet de aankondiging van deze actie.

15-19 oktober

0800-MEDIATION, of 0800 6334284, dat is het nummer waarop een twintigtal Zakelijke Mediators gratis bereikbaar is voor MKB’ers in de Week van de Mediation. Mediation in zakelijke geschillen biedt uitstekende kansen om snel en vakkundig tot duurzame oplossingen te komen. Zodat de ondernemer zich weer kan focussen op zijn of haar bedrijf. En toch wordt mediation nog maar mondjesmaat toegepast. Met deze gratis informatielijn hopen we de drempel naar mediation te verlagen.

17 oktober
NMv-Symposium Samen Werken Aan Oplossingen
Eline is actief als bestuurder in de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en organiseert vanuit het NMv een prachtig programma voor mediators en mediation-verwijzers. Uiteraard zijn wij die dag, samen met een aantal van onze eigen verwijzers aanwezig, want samen bereik je meer!

Meer weten over de Week van de Mediation 2018 en de activiteiten door het hele land? Neem een kijkje op de website!

U kunt onze aankondigingen verder volgen via ons Twitter-kanaal. We hopen u te zien op één van deze gelegenheden!

Nederlandse Mediation

Publicatie mediation casuïstiek in vakblad

Als kantoor willen wij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons vak. Het (b)lijkt vaak lastig voor buitenstaanders om een idee te krijgen hoe het mediation-proces er uit ziet. Hoe leidt mediation tot oplossingen in verschillende juridische domeinen? Voor mediators, verwijzers, juridische professionals én studenten is daarom een aantal jaar geleden een vakblad met mediation casuïstiek gestart: Nederlandse Mediation.

Vanuit Mediation Amsterdam leveren we geregeld een (geanonimiseerde, niet tot partijen herleidbare) casus aan. Dit kwartaal beschreven Roderic van Voorst tot Voorst en Tabitha van den Berg een arbeidszaak die zij afgelopen jaar tot een goed einde wisten te begeleiden.

Meer bekendheid over ons vak…
Wij willen meer inzicht bieden over de mogelijkheden die mediation biedt om op een respectvolle, effectieve wijze tot goede oplossingen te komen. Dat doen we door bijdrages in dit vakblad en in het tijdschrift voor Conflicthantering. Ook begeleiden we jonge onderzoekers zoals Michelle Visser, die afgelopen maand ook een mooi artikel publiceerde over mediation en het (Amsterdamse) MKB.

Interesse in casuïstiek?

De online versie van het vakblad is gratis toegankelijk voor leden van de NMv en studenten hebben toegang via de abonnementen op vakbladen via hun universiteit.

Worstelt u zelf met gedoe op de werkvloer of heeft u interesse in een training of workshop toegepaste mediationvaardigheden?  Neem gerust een kijkje bij ons cursusaanbod of neem contact op voor een gratis conflictdiagnose.

Week van de Mediation - Amsterdam Noord

Activiteiten in de Week van de Mediation

“Krijg het Heen en Weer!”

Week van de Mediation in Amsterdam Noord
Van 14 tot en met 20 oktober vindt de derde landelijke Week van de Mediation plaats. Zes mediators die wonen en werken in Amsterdam Noord hebben de handen ineengeslagen en organiseren die week verschillende activiteiten in ‘hun’ stadsdeel. Het doel: buurtgenoten laagdrempelig en gratis kennis laten maken met mediation én hen mogelijkheden aanreiken om conflicten tijdig te voorkomen óf genezen.

Bemiddelaars uit Amsterdam Noord komen samen in actie in hun eigen buurt in de Week van de Mediation

Ruzie komt in de beste families voor. En ook tussen buren, op het werk of binnen een vereniging kunnen mensen elkaar het leven flink lastig maken. Een conflict krijgen is makkelijk, maar hoe los je het op?

Een greep uit het programma:

Maandag 14 oktober: Krijg het Heen-en-Weer gesprekken

Van 11.00-15.00 zijn er steeds twee bemiddelaars/conflict-coaches aan boord van het Oostveer dat tussen de Johan van Hasseltweg en het Azartplein vaart. Het aanbod: in 6 minuten even je hart luchten, advies krijgen rond een conflict of gezellig een praatje maken. Ervaren hoe een luisterend oor en echt contact ook al weer voelt terwijl de pont je naar de overkant brengt. Wie graag doorpraat (en tijd heeft) is ook welkom in de VerbroederIJ. Daar drinken we graag een kop koffie met je en zetten we het gesprek voort.

Maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober, 08.00-18.00 uur: 0800 MEDIATION

De hele week staat 0800 MEDIATION (of 0800 6334284) gratis tot ieders beschikking voor alle vragen rond familieconflicten. Een bel-team zit klaar om vragen te beantwoorden over onder andere scheiding, ouderschapsplannen, ruzies in de familie, erfkwesties of gedoe in het familiebedrijf.

Woensdag 16 oktober, 16.00-19.00: spanningen op de werkvloer

In de VerbroederIJ aan de Johan van Hasseltweg 21 vindt een open bijeenkomst plaats voor iedereen die te maken heeft met stress, conflict en wetgeving op het werk. Een gevarieerde groep professionals, waaronder een arbo-arts, HR-deskundige en een advocaat, gaan – onder leiding van twee arbeidsmediators – met elkaar het gesprek aan. Belangstellenden zijn welkom om te komen luisteren en actief deel te nemen aan het gesprek.

Toegang: gratis

Aanmelden kan via een mailtje hier

Woensdag 16 oktober, 20.00-22.00: Ruzie maken doe je zo!

Samen met de IJgensinnige Bende en Zinnig Noord gaan we op woensdag nog even door in de VerbroederIJ. Nu voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Wist je dat een gemiddeld gezin per dag wel zes keer ruzie heeft. Zes keer! Hoe geef je als ouder het goede voorbeeld terwijl je in alle drukte ook een kort lontje hebt? Hoe ga je constructief met je kids in dialoog? Ervaren mediators Tabitha van den Berg en Anouk van der Jagt verzorgen deze avond workshops over vreedzame communicatie, conflictstijlen en zelfcompassie. Voor ouders, opvoeders en gewone mensen in een drukke stad.

Deze avond is een samenwerking met de IJgensinnige Bende in de ‘Week van de Mediation’.

De IJgensinnige Bende is een club voor ouders en kinderen, waar belangrijke waarden centraal staan. De ene maand is er een thema-avond voor ouders, de andere maand een event met de kids erbij.

Toegang: vrijwillige donatie (indien mogelijk)

We zien ernaar uit zoveel mogelijk noorderlingen bij een van de evenementen te ontmoeten!

Amber Hornung, Anouk van der Jagt, Eliane Dosker, Eline van Tijn, Roderic van Voorst tot Voorst en Tabitha van den Berg

Meer weten over de Week van de Mediation, neem een kijkje op www.weekvandemediation.nl

Onze locatie voor mediation in Edam

Opening tweede locatie in Edam

De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid. In omvang door de komst van registermediator Roderic van Voorst tot Voorst in 2018, maar ook qua opdrachten. Tijd om te investeren dus. Met gepaste trots kondigen we onze tweede locatie aan, in hartje Edam, een kleine 20 kilometer boven Amsterdam. Daarmee hopen we te voorzien in een groeiende behoefte in zakelijke- en arbeidsmediations in de regio Waterland, Purmerend en Hoorn.

Eline van Tijn: “Ik woon zelf al enige tijd in Edam en begrijp als ondernemer als geen ander dat tijd kostbaar is. Amsterdam in komen is zeker aan het begin en einde van de dag een hele klus. Door deze tweede locatie kunnen we Noord-Hollandse professionals van buiten Amsterdam een filevrije locatie aanbieden. Daarnaast is er met deze tweede praktijkruimte ook extra ruimte voor mediations op onze drukke locatie in Amsterdam. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen in conflict snel geholpen worden, en werken niet met wachtlijsten.”

Tabitha van den Berg: “Ik ben ook erg blij met deze locatie. Het is fijn voor medewerkers en werkgevers om ook bij arbeidsmediations in je eigen regio terecht te kunnen. Het nieuwe kantoor is heel mooi geworden, een prachtig plekje aan de gracht. Een persoonlijke aanpak is voor ons heel belangrijk. Conflicten op de werkvloer kosten veel energie. Praten over frustraties, woede en verdriet is niet altijd eenvoudig. Een prettige, warme plek waar er naar iedereen aan tafel geluisterd wordt, is toch een stuk prettiger dan een anoniem groot vergadercomplex ergens langs de snelweg.”

Benieuwd? Kom je met ons proosten op onze tweede plek? We houden open huis op donderdag 16 april vanaf 16.30. Meld je aan via deze link!