Concullega’s helpen, waarom zou je?

“Waarom zou je je toekomstige concurrenten op weg willen helpen?” Vroeg iemand laatst in reactie op ons zomeraanbod voor coachings- en oefensessies voor gereduceerd tarief… Nou, waarom niet!?

De afgelopen weken voerden we meerdere business coachings-gesprekken met toekomstige ‘concurrenten’ die een praktijk willen gaan starten als mediator.

Kennis en kunde over het bemiddelen is na het volgen van één of meerdere opleidingen vaak volop aanwezig, maar hoe start je met je marketing, wie ga je benaderen, welke keuzes maak je qua investeren in de basis van je bedrijf?

Sparsessie

Tijdens zo’n sparsessie van ongeveer 1,5 uur voeren we een gesprek over wat passend is, waar talenten liggen, en waar misschien nog iets extra’s nodig is. Een gesprek dat helpt structureren en bovendien heel leuk is om te voeren (vanuit onszelf gezien) omdat we iets kunnen toevoegen op basis onze eigen reis de afgelopen jaren.

Oefenmiddagen

Daarnaast hebben we dit jaar al 3 middagen georganiseerd waarin  (beginnende) mediators in een zo echt mogelijke oefensetting aan de slag gingen als mediator. Met vervolgens uitgebreide feedback en tips door 2 ervaren mediators. Een mooie manier om te oefenen voor een assessment of je mediationvaardigheden op peil te houden.

Die oefensessies bevielen zowel bij de deelnemers als bij onze professionals zo goed, dat we ook dit najaar weer drie data hebben geprikt. Eén in het Engels en twee in het Nederlands. Check hier de nieuwe data.

Onze overtuiging

Kortom: wij geloven in een sterke professionele sector. Waarin we me vertrouwen naar collega-mediators door verwijzen en trots zijn op ons gezamenlijke verhaal over anders oplossen.

Dus ja, wij helpen toekomstige concollega’s graag op pad. Hoe meer goede kantoren en succesvolle mediators, hoe meer we als sector zullen groeien. Durf te investeren in elkaar! Ook behoefte aan een sessie met één van ons op ons fijne kantoor aan het IJ deze zomer? Neem een kijkje bij ons aanbod of mail gelijk: info@mediationamsterdam.nl

 

Week van de Mediation - Amsterdam Noord

Activiteiten in de Week van de Mediation

“Krijg het Heen en Weer!”

Week van de Mediation in Amsterdam Noord
Van 14 tot en met 20 oktober vindt de derde landelijke Week van de Mediation plaats. Zes mediators die wonen en werken in Amsterdam Noord hebben de handen ineengeslagen en organiseren die week verschillende activiteiten in ‘hun’ stadsdeel. Het doel: buurtgenoten laagdrempelig en gratis kennis laten maken met mediation én hen mogelijkheden aanreiken om conflicten tijdig te voorkomen óf genezen.

Bemiddelaars uit Amsterdam Noord komen samen in actie in hun eigen buurt in de Week van de Mediation

Ruzie komt in de beste families voor. En ook tussen buren, op het werk of binnen een vereniging kunnen mensen elkaar het leven flink lastig maken. Een conflict krijgen is makkelijk, maar hoe los je het op?

Een greep uit het programma:

Maandag 14 oktober: Krijg het Heen-en-Weer gesprekken

Van 11.00-15.00 zijn er steeds twee bemiddelaars/conflict-coaches aan boord van het Oostveer dat tussen de Johan van Hasseltweg en het Azartplein vaart. Het aanbod: in 6 minuten even je hart luchten, advies krijgen rond een conflict of gezellig een praatje maken. Ervaren hoe een luisterend oor en echt contact ook al weer voelt terwijl de pont je naar de overkant brengt. Wie graag doorpraat (en tijd heeft) is ook welkom in de VerbroederIJ. Daar drinken we graag een kop koffie met je en zetten we het gesprek voort.

Maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober, 08.00-18.00 uur: 0800 MEDIATION

De hele week staat 0800 MEDIATION (of 0800 6334284) gratis tot ieders beschikking voor alle vragen rond familieconflicten. Een bel-team zit klaar om vragen te beantwoorden over onder andere scheiding, ouderschapsplannen, ruzies in de familie, erfkwesties of gedoe in het familiebedrijf.

Woensdag 16 oktober, 16.00-19.00: spanningen op de werkvloer

In de VerbroederIJ aan de Johan van Hasseltweg 21 vindt een open bijeenkomst plaats voor iedereen die te maken heeft met stress, conflict en wetgeving op het werk. Een gevarieerde groep professionals, waaronder een arbo-arts, HR-deskundige en een advocaat, gaan – onder leiding van twee arbeidsmediators – met elkaar het gesprek aan. Belangstellenden zijn welkom om te komen luisteren en actief deel te nemen aan het gesprek.

Toegang: gratis

Aanmelden kan via een mailtje hier

Woensdag 16 oktober, 20.00-22.00: Ruzie maken doe je zo!

Samen met de IJgensinnige Bende en Zinnig Noord gaan we op woensdag nog even door in de VerbroederIJ. Nu voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Wist je dat een gemiddeld gezin per dag wel zes keer ruzie heeft. Zes keer! Hoe geef je als ouder het goede voorbeeld terwijl je in alle drukte ook een kort lontje hebt? Hoe ga je constructief met je kids in dialoog? Ervaren mediators Tabitha van den Berg en Anouk van der Jagt verzorgen deze avond workshops over vreedzame communicatie, conflictstijlen en zelfcompassie. Voor ouders, opvoeders en gewone mensen in een drukke stad.

Deze avond is een samenwerking met de IJgensinnige Bende in de ‘Week van de Mediation’.

De IJgensinnige Bende is een club voor ouders en kinderen, waar belangrijke waarden centraal staan. De ene maand is er een thema-avond voor ouders, de andere maand een event met de kids erbij.

Toegang: vrijwillige donatie (indien mogelijk)

We zien ernaar uit zoveel mogelijk noorderlingen bij een van de evenementen te ontmoeten!

Amber Hornung, Anouk van der Jagt, Eliane Dosker, Eline van Tijn, Roderic van Voorst tot Voorst en Tabitha van den Berg

Meer weten over de Week van de Mediation, neem een kijkje op www.weekvandemediation.nl

conflict coaching voor ondernemers

Allemaal in hetzelfde schuitje – gratis conflict-coaching

In tijden van crisis zoals deze met het Corona-virus wordt relatieonderhoud of aandacht geven aan sluimerende zaken toch snel minder urgent. Er wordt een appèl gedaan om thuis te werken, kinderen kunnen niet naar school, zzp’rs en MKB-ondernemers maken zich zorgen over de toekomst van hun business en in sommige sectoren is het alle hens aan dek.

Professionals zetten hun schouders eronder, knokken door, slikken in. Begrijpelijk.

Toch merken we – naast alle mooie verbindende initiatieven die er deze dagen op gang komen – dat een deel van ons kribbig, narrig of ronduit onbeschoft reageert. Ieder heeft zijn eigen stijl van omgaan met conflict en spanningen. Of met schaarst van wc-papier of paracetamol. Deze periode van lockdown is bepaald geen garantie voor conflictvrije tijden.

Hoe hou je dan het hoofd koel?

Daar hebben wij als conflict-deskundigen wel ervaring mee. Wij gaan er de komende tijd over bloggen en posten op onze LinkedIn, Instagram en twitter-accounts.

Extra Coronahulp: Gratis conflict-coaching
Ondernemers en andere professionals die onverhoopt tegen conflict aanlopen willen wij de komende weken graag een luisterend oor bieden. Dat mag anoniem en telefonisch, kan ook online face-to-face (en nog steeds vertrouwelijk) via Whereby.com, Zoom of Skype.

Spreekuren
Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.30 – 11.30 of maken een afspraak.

Ben je overdag druk aan het werk, in de zorg, transport/logistiek, onderwijs of supermarkt maar wel behoefte aan een gesprek? Wij maken speciaal voor de cruciale beroepen ook ’s avonds tijd, en zijn ook maandag- en woensdagavond bereikbaar van 19.00-21.30

Ons nummer: 020 685 3330. Liever een afspraak maken of video-contact, stuur ons dan een mail.

Liever iets lezen? Lees hier onze tips voor DIY conflictmanagement in explosieve situaties

Meer over onze aanpak gedurende het Corona-virus en de COVID_19 maatregelen lees je in dit nieuwsbericht

conflictmanagement

Conflictmanagement – in beweging!

De laatste jaren dringt het belang van verzuimpreventie, door conflictvaardig handelen binnen het MKB en organisaties, steeds meer binnen. Hoe zorg je dat de leidinggevenden/managers in jouw bedrijf  of organisatie potentiële conflicten signaleren en tijdig reageren? Wat kun je als kleine werkgever zelf doen bij sluimerende onvrede of een dreigend zakelijk geschil? Hoe maak je effectief conflictmanagement onderdeel van je organisatie? Misschien wel juist nu, in tijden van dreigende economische recessie en meer thuiswerken vanwege Corona?

Vanuit Mediation Amsterdam  geven we al jaren trainingen en passend advies over het inbedden van mediationvaardigheden en conflictmanagement in organisaties. Hoewel we het heerlijk vinden om te mediaten, is het voor mens en organisatie vaak beter om escalatie en uitval te voorkomen.

Dat doen we door middel van sparsessies, workshops en langere trainingen op maat. Voorkomen blijft immers altijd slimmer dan genezen! En tijdig investeren in conflictvaardig personeel is vaak op alle fronten voordeliger ook.

Wil jij aan de slag met jouw team, organisatie of zelf in je rol van leidinggevende vaardiger worden in preventief conflictmanagement?

Wij gaan graag met jou of jullie samen aan de slag.

Dat begint vaak met een sparsessie, om eens in kaart te brengen hoe jij of het bedrijf aankijkt tegen conflict. Wat is jullie conflictcultuur? Waar liggen kansen? Met wie ga je als je merkt dat er wat loos is (eerst) om tafel?

Zo’n sessie van 2 a 2,5 uur inclusief conflict-analyse kun je boeken bij ons op kantoor (of we komen naar je toe), maar kan ook in beweging. Corona-proof en ook nog eens heel gezond. Kijk het filmpje dat één van onze mediators onlangs wandelend op de Wadden opnam voor meer informatie, of neem gelijk contact op om een afspraak te maken.

kennis mediation amsterdam

Kennis moet je delen – jubileum

Wat hadden we een hoop leuke plannen bij onze jubileum brainstorm op 29 december 2019 in ons nog te openen kantoor aan de Voorhaven in Edam. Niet alle plannen bleken mogelijk in de eerste helft van 2020. We weten allemaal wel waarom. Maar na een warme zomer pakken we de draad weer op!

Vanaf september zijn we weer vol in beeld. Een kleine greep uit onze activiteiten in september en oktober onder het mom, wie wat te vieren heeft trakteert én kennis moet je delen:

–  Op 24 september geven we aan de coördinatoren van diverse vrijwilligersprojecten een gratis masterclass conflictvaardig managen. Dit doen we in samenwerking met VCA, de Vrijwilligersacademie Amsterdam, een mooie organisatie voor vrijwilligers uit de stad, voor de stad.

– We gaan géén evenement organiseren in onze vestiging in Edam de komende maanden. De noodzaak om fysiek afstand te houden blijft nog wel even in ons land. Maar via onze socials gaan we graag de relatie aan, én er komt een speciale ambachtelijke verrassing aan voor ondernemers rondom onze nieuwe vestiging. Benieuwd? Volg ons op Instagram of Twitter.

– er komt een speciale publicatie aan, die we on- en offline gaan verspreiden. Wij zijn achter de schermen hard aan het schrijven en interviewen en denken dat het een hele mooie verzameling wordt. Meer weten, volg ons op LinkedIn waar we de verschillende bijdrage ook digitaal zullen delen.

– Niet speciaal voor het jubileum, maar we hebben weer ‘Ja’ gezegd op het begeleiden van een jonge, ambitieuze masterstudente met interesse in het mediationvak. Ze zal zich binnenkort voorstellen!

– Afgelopen juni leverden een vijftal studenten van de Vrije Universiteit een heel mooi advies op over conflict in het familiebedrijf. We zijn samen met hen bezig om dit advies verder om te zetten in een artikel voor een vakblad.

– Natuurlijk doen we ook dit jaar weer mee met de landelijke Week van de Mediation in oktober Later meer, maar alvast een tipje van de sluier: we gaan weer aan de slag met het thema conflict en verzuim.

– Ondertussen wordt er ook gewoon gewerkt! Na een rustig voorjaar lopen de mediation- en coachingstrajecten deze zomer lekker door. Speciaal voor werkende professionals en ondernemers hebben we ook de optie om in een intensieve sparsessie conflictmanagement mee te denken over conflictstijlen, een goede communicatie strategie bij reorganiseren of een andere vraagstukken die te maken hebben met samenwerken en communiceren. Dat kan ook lekker buiten, dan ben je letterlijk en figuurlijk in beweging!

Meer weten over onze diensten en plannen, bel of mail gerust! Tot ziens!

 

 

Mediation Magazine

Jubileummagazine is uit!

We gaan het niet ontkennen: het was een reuzeklus. Maar wat zijn we trots en blij dat het gelukt is!mediation magazine In dit bijzondere jaar waarin het Corona-virus alles anders maakte, bleek een live feestje geven omdat ons kantoor in 2020 vijftien jaar bestaat, geen verstandige optie. Des te leuker dat we dit magazine nu kunnen delen. Een kadootje van ons, vol artikelen die (hopen wij) nieuwsgierig maken, inspireren en informeren. Om te lezen waar je ook bent, thuis, op kantoor of ergens onderweg.

Wij zijn iedereen die een bijdrage heeft geleverd, van kunstenaar tot militair, rechter, dominee, brandweervrouw, psychiater of vormgever, van 13 tot 92 jaar oud, ontzettend dankbaar voor hun bijdrage! Zonder jullie was het niet meer dan een bundeling oude blogs geworden:
Dank!

Een magazine vol verhalen uit de praktijk, interviews met mensen die hele persoonlijke verhalen vertellen over hun eigen conflict-geschiedenis, de dilemma’s waar ze tegen aan lopen én natuurlijk ook tips en recepten.

Nieuwsgierig geworden?
– Lees hier de digitale versie als doorbladerbaar online magazine
– Of download hier je eigen pdf-versie.

Benieuwd waar wij het meest trots op zijn? Kijk hier ons lanceringsvlog, vanuit de Grote Kerk in Monnickendam, waar we volgend jaar, post-COVID alsnog een mooie bijeenkomst hopen te organiseren rondom zingeving, conflict & mediation!

 

verzuim en conflict

Het spanningsveld rondom (psychisch) verzuim, werk regelgeving en conflict

Kennis delen, ervaringen verzamelingen en samen sparren; dat we doen we graag met collega-professionals uit aanverwante sectoren rondom vraagstukken rondom conflict, verzuim en het arbeidsrecht. We delen graag een verslag van wederom een boeiende online sessie afgelopen maart.

Drie ervaringsdeskundigen namen ons deze keer mee in hun persoonlijke re-integratie- en/of verzuimverhaal. Zij vertelden openhartig wat hen op de werkvloer is overkomen en welke impact dat heeft gehad. Daarna wisselden we in kleinere groepen hierover van gedachten. Over pittige stellingen rondom rechten en plichten in het voorkomen of managen van verzuim.

Als gespecialiseerde arbeidsmediators is het soms verrassend en altijd boeiend om te horen hoe andere ketenpartners rondom verzuim en conflict kijken naar situaties op de werkvloer. Het perspectief van een zieke werknemer, de bedrijfsarts, HR-manager, verzuimcoach of arbeidsrechtadvocaat op rechten, plichten en de plek van emoties/beleving kan heel verschillend zijn.

Ons vak gaat over luisteren. Contact maken en elke keer weer opnieuw zoeken waar ruimte zit om uit een vastgelopen situatie te komen. De verhalen van de ervaringsdeskundigen waren een waardevolle aanvulling op onze kennis en ervaring rondom moeizame re-integratie-processen. Het lijkt erop dat  het gesprek tussen werkgever en werknemer over behoeften en verwachtingen eerder en beter gevoerd zou kunnen worden.

Onze stagiaire Lindsay Kom (masterstudent Conflicthantering, rechtspraak en mediation aan de Vrije Universiteit) was ook aanwezig: “Als jonge professional kreeg ik meerdere ‘eyeopeners’ uit de gesprekken in deze kennisbijeenkomst; heel bijzonder om te mogen delen in de schat aan ervaring van de deelnemers!”

Wil je graag meer lezen over deze sessie of tips van onze ervaringsdeskundigen?

– Lees het verslag van onze interdisciplinaire kennissessie op 9 maart 2021

Lees ook de tips van twee van onze ervaringsdeskundigen:

over het tempo van re-integratie bij hersenletsel en

10 tips voor leidinggevenden en andere collega’s over (samen)werken met een medewerker met autisme

Wil je meer weten over het inzetten van mediation in een vastgelopen conflict rondom werk en verzuim, neem dan gerust eens vrijblijvend contact met één van ons op.

Tabitha en Eline in Edam

Succesvol bemiddelen in zakelijke conflicten in Noord-Holland

Eerste jubileum kantoor Edam in lockdown.

Na een jaar verbouwen was het eindelijk zover: aan de Voorhaven in Edam openden we onze tweede vestiging in april 2020.  Net in de eerste lockdown was het een raar moment. De feestelijke borrel werd uitgesteld, het werk ging gelukkig door, online, of onder strenge voorwaarden ook op kantoor. Nu is het april 2021. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Eline van Tijn: ‘Net als onderzoeksjournalisten worden wij bij Mediation Amsterdam enthousiast als we horen dat er ergens een zakelijk conflict speelt. Volledig vastgelopen. Waarvan de betrokkenen echt niet meer weten hoe ze er nog uit kunnen komen. Ons enthousiasme komt voort uit onze jarenlange ervaring als zakelijke en arbeids-mediators. Omdat we weten dat ruim 8 op de 10 zaken in mediation tot een goed einde komen.’

Groeien
We zijn al vijftien jaar gevestigd in Amsterdam Noord, en daar groeiden we de afgelopen jaren uit ons jasje. Twee van onze mediators wonen zelf in de regio Groot-Waterland, dus was het logisch om uit te breiden in Edam. Mooi om te constateren dat in het afgelopen jaar juist ook Noord-Hollandse ondernemers en organisaties de weg naar ons Edammer kantoor hebben gevonden.

Ondanks de pandemie hebben we kunnen doen waar we goed in zijn: conflicten ontwarren en in relatief korte tijd zorgen dat het gesprek weer op constructieve wijze gaat over oplossingen. Want of je nu overspannen thuis zit, of met slaande ruzie op de zaak; conflict maakt meer stuk dan je lief is. De onzekerheid die ruzie met zich meebrengt geeft daarnaast ook onrust bij de collega’s. Soms sijpelt het zelfs al door naar buiten, en krijg je vragen van leveranciers of klanten. ‘Wat is er bij jullie loos?’

Hoe het begint…

Van Tijn: ‘Het begint meestal met een telefoontje van één van de betrokkenen. Bijvoorbeeld de oprichter van een familiebedrijf waar de samenwerking bij de volgende generatie is vastgelopen. Van de manager van een grote zorginstelling waar het niet botert op een afdeling. Of van een medewerkster die overspannen thuis zit na een conflict op de werkvloer. En ga zo maar door, conflicten kunnen overal ontstaan en horen erbij.’

Aan het begin van een mediation gaan we op onderzoek. In tegenstelling tot een journalist (of een rechter) hoeven we niet uit te zoeken wat de feiten zijn. Dat weten de betrokkenen zelf wel, al zijn ze het zelden eens over de interpretatie van die feiten. Wij gaan kijken naar de conflictdynamiek; waarom liep het vast, wat is er nodig om het gesprek weer op gang te krijgen, wie zijn er nodig om een goede oplossing te bereiken?

Wij zijn als registermediators gebonden aan geheimhouding en de deelnemers in de mediations ook. Dat geeft vaak rust en ruimte om op tafel te brengen wat er echt speelt.

Zonder wrijving geen glans!
Conflicten kunnen ook wat opleveren. Een goede botsing kan de motor van verandering en verbetering zijn. Waar met passie wordt gewerkt, wil het wel eens knallen. Mooi als je dat zelf kunt uitpraten en daarna samen een nieuwe koers kunt bepalen. Lukt dat niet (meer) dan is er altijd de mogelijkheid om het met behulp van een professionele mediator te proberen, vóór je het opgeeft of tegen elkaar gaat procederen.

We kijken er naar uit om nog vele jaren in Edam en wijde omgeving deel uit te maken van het lokale ondernemerslandschap en op onze eigen manier een steentje bij te dragen aan minder conflicten en méér oplossingen.

Wil je meer weten over mediation of eens op de koffie komen in Edam? Neem gerust contact op.

mediation millennials

Mediation en millennials – nieuwe videoserie Lindsay Kom

Afgelopen maanden dook Lindsay Kom, VU masterstudent Conflicthantering, rechtspraak en mediation in het leven van de huidige generatie young professionals, de millennials. De komende weken lanceert zij elke week een nieuwe video. Gesprekken waarin ze de diepte van conflict en het werkende leven verkent met drie gasten; Renée Feijen, Grace Lucky Janssen en Érika Magalhaes e Silva. Hoe kijken zij aan tegen samenwerken, conflictpatronen en conflict op de werkvloer?

Lindsay Kom: “In de mini videoserie Om de tafel zitten met ga ik in gesprek met young professionals over het onderwerp conflicten op de werkvloer. Middels een quiz wilde ik onderzoeken wat nou typisch het conflict respons is van millennials. Zijn ze meer fight, flight, freeze of is er nog een vierde reactie? Want met millennials weet je het maar nooit!”

Kijken?
Benieuwd naar de video’s? Kijk de eerste aflevering op ons youtube-kanaal en abonneer je op deze playlist als je automatisch een berichtje wilt zodra de volgende video live gaat.

Meepraten?

Wil jij als collega van een millennial of zélf als young professional met ons in gesprek over intergenerationeel samenwerken? Op woensdagavond 7 juli, van 19.30-20.30 hosten Lindsay Kom en Tabitha van den Berg samen een interactieve online sessie over conflictstijlen, millennials en samenwerken anno 2021. Sparren, uitwisselen en leren van elkaar, juist nu we weer langzaam terugkeren naar kantoor!

Meld je gratis aan voor deze sessie, stuur ons een bericht.

Meer lezen over dit onderwerp?

Download ook dit artikel van Veerle Hanssen uit ons Mediation Magazine: MAgazine – young professionals

 

Millennial pitch mediation

De grote “Mediation voor Millennials”pitch-wedstrijd

Win een boeiend boekenpakket én 1 kg chocola deze zomer

Hoe krijgen we de millennial aan mediation? Wij hebben hulp nodig! Zet deze zomer jouw creativiteit in, en stuur ons een pitch! Een fotocollage/moodboard, essay, podcast of video-boodschap, alles mag!

Millennials: de voor(oor)delen

Millennials willen zich altijd blijven ontwikkelen! Kritische vrijbuiters op zoek naar avontuur, vrijheid, opererend vanuit de drive om te leren, ontdekken en bezield te leven. Zomaar wat beelden die er zijn, al dan niet kloppend – over millennials.

Millennials: hoe zien ze zichzelf?

Lindsay Kom, stagiaire bij Mediation Amsterdam van februari t/m juli 2021, zocht een heel aantal millennials op. Ze ging met hen in gesprek over conflictstijlen, eigen conflicten en visie op samenwerken en maakte daar 3 video’s van.

Kijk de videoserie “Om de tafel zitten met”:
Lindsay Kom en Renée over samenwerken en leidinggeven als young professional
Lindsay Kom en Grace Lucky Janssen over burn-out en leiderschap
Lindsay Kom en Erika Magalhães e Silva over samenwerken in internationale teams en het expatleven

Lindsay, mediation & de millennials

Lindsay rond de komende maanden niet alleen haar master rechtsgeleerdheid af, maar ook de basisopleiding tot Legal Mediator.

Zoals ze zelf zegt; “I love millennials”. Millennials van nu krijgen aardig wat voor hun kiezen. De overspannen woningmarkt, flexibilisering van werk, studieschuld en daar bovenop de pandemie: er zijn sterke signalen dat al deze zaken hun (psychische) tol eisen. Dat kan zich vertalen in spanningsklachten en daardoor uitval en/of conflict op de werkvloer. Lindsay Kom: “Ik zou graag millennials en young professionals willen bereiken als mediator. Zorgen dat ze weten dat je ook op een veilige, respectvolle manier met elkaar om tafel kan om onderlinge spanningen op tijd te adresseren en op te lossen.”

Help jij haar mee deze boodschap te ‘verkopen’?

– Vorm: vrij
– Deadline: donderdag 25 augustus, 9.00
– Bekendmaking: maandag 30 augustus, 12.00 via Insta-live op ons instagram-account
– Inzendingen via info@mediationamsterdam.nl of per slakkenpost: Johan van Hasseltweg 2C1, 1022 WV Amsterdam

Over de prijs:

– 1 kg Tony Chocolonely chocola
– Boekenpakket
– The International Bestseller Thinking, Fast and Slow van Daniel Kahneman.
Amsterdam en het slavernijverleden van de Gemeente Amsterdam en Lonneke Lodder
De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

We kijken uit naar jullie inzendingen!