Nieuws

De conflictvaardige stad – bijeenkomst 2 juni
Als mediators hebben wij een bovengemiddelde interesse in menselijke interactie. Hoewel we van conflict ons werk hebben gemaakt zijn we als mensen gemotiveerd om bij te dragen aan échte gesprekken, die leiden tot werkelijke oplossingen en minder botsingen. Veel van onze klanten zijn ondernemers en maatschappelijke organisaties. Daar werken mensen die allemaal op hun eigen manier hard werken om de wereld een beetje mooier, slimmer, gezonder of zorgzamer te maken.
Toch schuurt en botst het wel eens. Burger versus overheid, burger versus maatschappelijke voorzieningen, ondernemers versus lokale politiek: ieder heeft zijn eigen belangen, behoeftes en overtuigingen wat goed is.
Dus hoe faciliteer je minder gedoe, botsingen en ronduit ruzie in de context van ‘de stad’? Een stad van burgers, maatschappelijke organisaties, maar ook de stad als politieke omgeving, en stad met bedrijven die zorgen voor het economisch klimaat en banen.
Hoe verenig je al die groepen en belangen? De komst van Mark Spaargaren is een goede gelegenheid om daar een kennisbijeenkomst met boeiende sprekers over te organiseren!
Boven de rook van Amsterdam
Afgelopen september kwamen we voor het eerst samen op de prachtige locatie van de Grote Kerk in Monnickendam. Toen rond het thema familiebedrijven, in 2022 zoeken we het maatschappelijke debat op: ons thema is de conflictvaardige stad. Wat is een conflictvaardige stad? Hoe kom je samen tot evenwichtige, werkbare compromissen? Wat doe je met mensen die niet (meer) mee te lijken komen, en wie betaalt de prijs voor de lokale impact van mondiale problemen? Thema’s die niet zo eenvoudig op te lossen lijken, en ons toch allemaal aangaan. Blijf je niet in gesprek, dan zijn botsingen, verharding en conflicten de prijs die we allemaal betalen. Als burgers, als professionals, als lokale politicus en als ondernemer.
Stevige materie, en daar hebben we dan ook stevige sprekers bij gevonden om ons te inspireren én een duwtje in de juiste richting te geven. De bijeenkomst wordt geopend door Marian van der Weele, burgemeester Gemeente Waterland. Daarna zijn er twee keynote speakers:
- Munish Ramlal, ombudsman metropoolregio Amsterdam
- Bente London, directeur Beter Buren
Verder op het programma
– vanaf 14.30 met elkaar het gesprek voortzetten: thematafels
Tafel 1: de conflictvaardige stad | iedereen binnen boord houden. In gesprek over huisvesting van kwetsbare stadsbewoners versus belangen en zorgen van andere (buurt)bewoners met Mark Spaargaren.
Tafel 2: de conflictvaardige stad | politiek, bedrijfsleven en botsende (burger)belangen. Macht en balans zoeken met o.a. Patricia Wouda, belangenbehartiger VEBAN en vertegenwoordigers van het lokale bestuur.
Tafel 3: de conflictvaardige stad | stadsmakers en vredestichters. In gesprek over verschillende initiatieven om verbroedering en verbondenheid in het complexe stadsleven te bevorderen met Bente London.
Tafel 4: de conflictvaardige stad | wie draagt de stad? Hoe ver gaat maatschappelijke verantwoordelijkheid? Hoe verdelen we de lokale impact van mondiale uitdagingen met Ombudsman Munish Ramlal.
Kortom: meer dan genoeg gesprekstof! We kijken uit naar een inspirerende live ontmoeting inclusief gezellige borrel! Want we willen deze gelegenheid ook graag aangrijpen om Mark hartelijk te verwelkomen in onze praktijk!
Praktische informatie
Het event vindt plaats in de monumentale Grote Kerk in het historische Monnickendam (10 auto-minuten ten noorden van Amsterdam) op donderdagmiddag 2 juni as. van 13:00 – 16:00
met aansluitend een borrel tot 17:30 om te proosten op Marks’ succes binnen ons kantoor.
Meld je hier gratis aan voor 2 juni 2022, 13:00 uur
Over onze sprekers
Munish Ramlal (1982) is ombudsman voor de metropool Amsterdam. Na zijn studie aan de Erasmus School of Law promoveerde hij in de rechtssociologie. Daarna werkte hij achtereenvolgens als adviseur van de Nationale ombudsman (expert op burger-overheidsvraagstukken), organisatieadviseur voor de publieke sector en hoofd Systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast is Munish Ramlal actief in de Haagse en Rotterdamse kunst- en cultuursector als toezichthouder.
Bente London is al 15 jaar directeur BeterBuren, een organisatie die buurtbemiddeling verzorgd in 11 gemeentes rondom Amsterdam met 12 medewerkers en 250 vrijwillige buurtbemiddelaars. Jaarlijks worden zo’n 2500 aanmeldingen opgepakt. Buurtbemiddeling is de lichtste vorm en eerste stap binnen herstelrecht-voorzieningen. Naast BeterBuren maakt Bente zich ook hard voor landelijke bekendheid buurtbemiddeling, zodat bewoners en verwijzers deze eerste stap naar samen oplossen burenproblemen op tijd inzetten.
Bonusmateriaal
We maakten zelf ook nog een video van 1,5 minuut over waarom we dit event organiseren…