Samenwerken is heel
makkelijk als alles goed gaat.
Maar is er een probleem of gedoe, dan versta je elkaar vaak niet. Als mediator haal ik de angel uit het conflict.

DE MEDIATOR

Tabitha van den Berg

In mediation onderzoeken mensen met een beetje hulp waar het schuurt en kijken wat er wenselijk en (nog) mogelijk is voor de toekomst. Daar draag ik graag aan bij. Dat doe ik op een daadkrachtige en warme manier. Betrokken en met een vleugje humor. Ik geloof dat een mediator vakkundig, stevig en onpartijdig een proces moet begeleiden met respect en ruimte voor alles dat er toe doet. Zodat er ruimte ontstaat voor oplossingen.”

Als mediator word ik ook regelmatig gevraagd als teamcoach/trainer bij reorganisaties en in moeizame verlopende samenwerking tussen collega’s en in teams. Ik coach op verzoek ook professionals individueel in het omgaan met conflict of verbeteren van de samenwerking met anderen. Ik heb bijzondere affiniteit met maatschappelijke en culturele organisaties en zaken waarin een (vermoeden van) autisme speelt.

Ik geef regelmatig trainingen en gastoptredens aan hogescholen en universiteiten over conflict dynamiek en samenwerken. Daarnaast ben ik met veel plezier redactielid van het Tijdschrift voor Conflicthantering van Kluwer.

Het mediatorschap
Na mijn post-academische opleiding legal mediation in 2011 heb ik  in 2016 ook aan het ADR-instituut de specialisatie arbeidsmediation gevolgd. In 2017 heb ik aansluitend ook een masteropleiding solution focused management & coaching gevolgd bij het internationale SOL Institute.

Mijn achtergrond
Ik heb lang geleden Rechten en Russisch gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn studie heb ik een aantal jaar op projectbasis in het buitenland gewerkt via o.a. de Europese Commissie op het vlak van internationale / interculturele samenwerking. Sinds 2007 ben ik terug in Nederland. Ik heb in vele teams met mensen uit vele disciplines, landen en culturen mogen samenwerken. Wat een verrijking! En, bijkomend voordeel, ik kan zowel in het Nederlands als in het Engels mediaten en coachen.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Sinds 2012 ben ik (legal) mediator, geaccrediteerd door het MfN-register. Ik volgde de post-academische opleiding tot mediator aan het Amsterdamse ADR Instituut. Vanaf 2014 ben ik ondernemer en als mediator en eigenaar verbonden aan Mediation Amsterdam (opgericht in 2004 door Barbara Hoogenboom) waar ik in 2016 mijn zakelijk partner Eline van Tijn verwelkomde. Sinds 2018 werken wij ook samen met Roderic van Voorst tot Voorst en regelmatig begeleid ik stagiaires en mediators in opleiding binnen ons kantoor. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief en al vele jaren actief vrijwilliger bij Stichting Beter Buren.

Meer weten?
Neem rechtstreeks contact op per mail of bel mij mobiel op +31 6 16115790