DE MEDIATOR

Als mediator geef ik de mensen aan tafel de ruimte om dat te bespreken wat nodig is.

Tabitha van den Berg

Tabitha van den Berg , partner, mediator en trainer bij Mediation Amsterdam.

“Ik geloof dat de beste oplossingen vanuit mensen zelf komen. En dat de meeste partijen dat ook prima zelf kunnen. Met een beetje hulp. Een mediator biedt een goede setting en structuur. Op pragmatische en empathische wijze zorg ik voor ruimte om dat te bespreken wat nodig is om tot oplossingen te komen. Ik voer de regie over het proces en jullie richten je op de inhoud. Onderzoeken waar het schuurt en kijken wat er wenselijk en (nog) mogelijk is voor de toekomst.

Als mediator word ik ook regelmatig gevraagd als communicatietrainer/adviseur en intercultureel expert bij reorganisaties en in moeizame verlopende samenwerking tussen collega’s en binnen teams. Ik coach op verzoek ook individuen. Mensen die vastlopen in conflict en moeizame communicatie en toe zijn aan verandering.

Ik ben als gastdocent verbonden aan de Vrije Universiteit  en geef regelmatig trainingen en gastoptredens aan hogescholen en andere universiteiten. In mijn vrije tijd ben ik, naast het managen van een actief gezinsleven, al jaren betrokken bij buurtbemiddeling in Amsterdam.”

Mijn achtergrond
Van huis uit ben ik jurist. Na mijn studie heb ik een aantal jaar op projectbasis in het buitenland gewerkt via o.a. de Europese Commissie op het vlak van internationale / interculturele samenwerking.  Sinds 2007 ben ik terug in Amsterdam waar ik eerder o.a. verbonden was aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Sinds 2012 ben ik mediator, na het volgen van de post-academische opleiding tot mediator aan het Amsterdamse ADR Instituut. Sinds 2014 ben ik als mediator en later eigenaar verbonden aan Mediation Amsterdam (opgericht in 2004 door Barbara Hoogenboom) waar ik in 2016 mijn zakelijk partner Eline van Tijn verwelkomde.

Samenwerken is heel makkelijk als alles goed gaat. Maar is een een probleem, dan versta je elkaar vaak niet. Als mediator haal ik de angel uit het conflict.