Kennisbijeenkomst Vertrouwen in de arbeidsrelatie – een terugblik

Op 11 april organiseerden wij onze negende kennisbijeenkomst. Dit keer over de rol van Vertrouwen in de arbeidsrelatie. We combineerden dit met een ontbijtje bij de sociale ondernemers van de VerbroederIJ. Voor ons een vertrouwde plek in de buurt.

Vertrouwen gaat over je geliefd en geaccepteerd voelen! Voelen dat er iemand naast je wil staan.  Kun je geschaad vertrouwen ook weer herstellen? En hoe belangrijk is vertrouwen binnen een arbeidsrelatie?

In het panel vroegen we 3 professionals om hier vanuit het eigen perspectief op te reflecteren:

Aan de hand van een drietal stellingen werd het onderwerp vanuit verschillende kanten belicht, waarna in kleinere groepjes de aanwezigen verder in gesprek konden gaan met de panelleden. We kunnen concluderen dat waar mensen samenwerken,  vertrouwen een belangrijk ingredient is om je ‘senang’ te voelen in je werk. En ook als er moeite is, blijkt vertrouwen in de leidinggevende, de HR-medewerker, de bedrijfsarts of de vertrouwenspersoon essentieel voor herstel.

Het uitgebreide verslag van deze kennisbijeenkomst kun je hier downloaden: Terugblik kennisbijeenkomst Vertrouwen in de arbeidsrelatie 11 april 2023

Voorafgaand aan de kennisbijeenkomst heeft psycholoog-mediator Mark Spaargaren een aantal blogs geschreven over Vertrouwen in de arbeidsrelatie: De basis en het vervolg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *