Terugblik Wenen

Onze mediators Eline van Tijn en Tabitha van den Berg waren van 5 tot en met 11 juli opnieuw in Wenen te vinden. Als internationale mediation-experts leverden ze een bijdrage aan de CDRC-VIAC Consensual Dispute Resolution Competition.

Een mond vol maar waar het om draaide: jong aanstormend (juridisch) talent enthousiast maken voor een andere manier van onderhandelen. Een nieuwe kijk op conflict aanbieden. Juist vlak voor het moment dat ze zich op de arbeidsmarkt storten.

Dat is niet alleen nuttig werk (denken wij), maar ook erg inspirerend. Tabitha van den Berg: “Met 33 teams, 200 betrokken professionals/ vrijwilligers van over de hele wereld vormden we zes dagen lang een internationale gemeenschap. Niet alleen de studenten leren veel, ook wij komen op zo’n meerdaags evenement in aanraking met nieuwe kennis en ideeën. Neem de VN Singapore Convention, een grote stap voor de erkenning van de uitkomsten in internationale commerciële mediation. Een hot topic in mediationland. Iedereen schrijft er over. Wij spraken tijdens de lunchpauze met mensen die komende maand gewoon live aanwezig zijn bij de ondertekening. Dat brengt het toch een stuk dichterbij! Ook het werken met steeds drie jury-leden, allemaal uit een ander land en andere subdisciplines is zeer leerzaam. Meningen over wat een goede onderhandelingsstrategie is, wat de juiste houding voor de mediator is, hoe je feedback geeft: daar blijken toch flinke culturele en professionele verschillen van inzichten in te zijn.”

Wij kijken er naar uit om komend jaar weer volop kennis te delen met jonge professionals en zo het ‘mediation-virus’ verder te verspreiden.

Tot slot: Onze videoboodschap voor studenten (in Engels): Ga ervoor!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *