Trainingen & Workshops

mediator business coaching

Praktijkcoaching en oefensessies voor mediators

Aan de slag: oefensessies en praktijkcoaching voor mediators
Aan de bak met jouw vaardigheden

De basisopleiding achter de rug, en nu? Waar ga je beginnen? Ga je wel of niet voor een registratie in een officieel register? Zet je een interne mediatorspool op, of ga je vooral aan de slag als vrijwilliger bij bijvoorbeeld buurtbemiddeling?

Help me helpen!

Veel startende mediators willen vooral ‘mensen helpen’ en daar als het even kan ook een boterham mee verdienen uiteindelijk. Maar leren fietsen ging ook niet van de andere dag. In reactie op een groot aantal verzoeken van startende collega’s hebben wij het volgende aanbod aan oefensessies en praktijksessies ontwikkeld.

Dat kan!
Kom naar één of meerdere van onze praktische oefensessies of boek een praktijkcoachingsessie bij één van onze mediators. De komende periode vanwege de beperkingen rondom het Corono-virus doen we alle sessies online.

Praktijkcoaching:

Hoe start je als mediator? Waar loop je tegenaan? Met wie ga je samenwerken? Welke specialisatie past bij mij? Allemaal vragen waar wij regelmatig beginnende mediators mee helpen. En die waar we zelf ook doorheen zijn gegaan. Ook coachen wij regelmatig mensen die op een kruispunt staan en de opleiding tot mediator overwegen. Een gesprek op maat, waarin we 1,5 uur de tijd nemen om met jou te onderzoeken wat voor jou de volgende stap is tegen een gereduceerd coachingstarief van €110,- ex BTW per sessie. Neem gerust (telefonisch) contact op, als je wilt weten of dit is wat jij nodig hebt via 020 685 8330.

Al overtuigd? Maak gelijk een afspraak…

Oefensessies:

Met minimaal drie en maximaal zes andere mediators, aan de slag met echte casuïstiek (zonder acteurs) onder begeleiding van twee ervaren mediators met op de agenda, gedurende de periode van Social Distancing vanwege het Coronavirus doen we dit online, met behulp van de video-conferencing software Zoom:

  1. 3 maal 45 min casuïstiek spelen ( wisselende rollen, steeds 1 mediator, 2 cursisten spelen rollen partijen)
  2. 3 maal feedback rondes van 15 min.
  3. optioneel: je mag de sessie voor jezelf opnemen (mits de andere deelnemers geen bezwaar hebben!)

Deelnemers aan eerdere edities vonden dat heel fijn. Feedback na afloop:

“Dit is wel echt even anders dan tijdens de opleiding. Met mensen die je niet kent en twee ervaren mediators aan tafel voelt het toch een stuk spannender en echter. Ik heb heel veel geleerd, niet alleen van zelf mediaten maar ook van het spelen van één van de partijen en de feedback die de andere cursisten kregen.”

Wat levert zo’n ochtend of middag me op?
Uiteraard krijg een sessie naast feedback op je eigen mediation ook handige tips en hulpmiddelen bij het uitoefenen van mediations in het algemeen. Er is alle ruimte voor zelf-reflectie en vragen aan de ervaren mediators en de andere cursisten. Een intensieve, nuttige middag, en goede voorbereiding op een eventueel assessment.

Doe je mee?

Oefensessies (bij voldoende aanmeldingen):

  1.  Donderdag 9 juli 9.30 – 12.30
  2.  Datum in september, nader te bepalen
  3. Indien gewenst kan de sessie ook, bij voldoende aanmeldingen, in het Engels!

Kosten per oefensessie: €115,- ex BTW (waarbij je naast een ronde mediation ook zelf een rol speelt bij de oefensessie van een ander, minstens even leerzaam). Individuele sessie speciaal voor assesment inclusief oefenen met externe spelers: €325,- ex BTW (altijd inclusief twee-koppig team observatoren/feedback gevers).

Ook te boeken voor een intervisiegroep met startende mediators op een alternatieve datum en plek.

Uiteraard inclusief koffie, thee, fruit en tips.

Ja, ik kom (of vertel me meer….)

Behoefte aan concrete inspiratie of hulp bij marketing voor mediators. Check ons aanbod hier.

Meer weten?

Wil je je inschrijven of heb je eerst nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Inschrijven voor
Praktijkcoaching en oefensessies voor mediators

Wil je je inschrijven of heb je nog vragen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.