Trainingen & Workshops

Praktijkcoaching en oefensessies voor mediators

Aan de slag: oefensessies en praktijkcoaching voor mediators
Aan de bak met jouw vaardigheden

Veel startende mediators ervaren de beginfase van hun carrière als eenzaam en vol twijfels. De basisopleiding achter de rug, en nu? Waar ga je beginnen? Ga je wel of niet voor een registratie in een officieel register? Hoe kom je aan vlieguren? Zet je een interne mediatorspool op, of ga je vooral aan de slag als vrijwilliger bij bijvoorbeeld buurtbemiddeling? Sluit je je aan bij een franchise-club of bouw je je eigen website?

Help me helpen!
Veel startende mediators willen vooral ‘mensen helpen’ en daar als het even kan ook een boterham mee verdienen. Maar leren fietsen ging ook niet van de andere dag. In reactie op een groot aantal verzoeken van startende collega’s een aantal jaren geleden hebben wij oefensessies en praktijk-coaching ontwikkeld. Op maat, realistisch en met scherpte, zodat mensen na afloop echt weer een stap verder kunnen zetten in hun ambacht.

Aan de slag? Dat kan!
Kom naar één of meerdere van onze praktische oefensessies of boek een praktijk-coachingsessie bij één van onze mediators. NB: De komende periode vanwege de beperkingen rondom het Corona-virus doen we oefensessies online of in een klein groepje met ruime afstand!

Praktijkcoaching:
Hoe start je als mediator? Waar loop je tegenaan? Met wie ga je samenwerken? Welke specialisatie past bij mij? Allemaal vragen waar wij regelmatig beginnende mediators mee helpen. En die waar we zelf ook doorheen zijn gegaan. Ook coachen wij regelmatig mensen die op een kruispunt staan en de opleiding tot mediator overwegen. Een gesprek op maat, waarin we 1,5 uur de tijd nemen om met jou te onderzoeken wat voor jou de volgende stap is tegen een gereduceerd coachingstarief van €225,- ex BTW per sessie. Neem gerust (telefonisch) contact op, als je wilt weten of dit is wat jij nodig hebt via 020 685 8330.

Al overtuigd? Maak gelijk een afspraak…

Oefensessies zonder acteurs:
Naast een ronde als mediator speel je ook zelf minimaal één rol bij de oefensessie van een ander. Dat is een bewuste keuze: uit eerdere sessies weten we dat het minstens even leerzaam is om een mediation en gekozen interventies aan de lijve te ondervinden. Met twee andere starters aan de slag met echte casuïstiek (zonder acteurs) onder begeleiding van twee ervaren mediators en volop ruimte voor feedback.

  1. 3 maal 45 min casuïstiek spelen (wisselende rollen gebaseerd op de praktijk, steeds 1 mediator, 2 cursisten spelen rollen partijen)
  2. 3 maal feedback rondes van 15 min.
  3. optioneel: je mag de sessie voor jezelf opnemen (mits de andere deelnemers geen bezwaar hebben!)

Deelnemers aan eerdere edities vonden dat heel fijn. Feedback na afloop:

“Dit is wel echt even anders dan tijdens de opleiding. Met mensen die je niet kent en twee ervaren mediators aan tafel voelt het toch een stuk spannender en echter. Ik heb heel veel geleerd, niet alleen van zelf mediaten maar ook van het spelen van één van de partijen en de feedback die de andere cursisten kregen.”

Wat levert zo’n ochtend of middag me op?
Uiteraard krijg een sessie naast feedback op je eigen mediation ook handige tips en hulpmiddelen bij het uitoefenen van mediations in het algemeen. Er is alle ruimte voor zelfreflectie en vragen aan de ervaren mediators en de andere cursisten. Een intensieve, nuttige ochtend, en goede voorbereiding op een eventueel assessment.

Ons reguliere tarief voor een live oefensessie bij ons op kantoor is €225,- ex BTW. Reserveer je gelijk voor 2 sessies, of boek je een oefensessie én een coaching-sessie dan krijg je €25,- extra korting op de totaalprijs van twee sessies.

Liever een “VIP-arrangement”: Een individuele sessie speciaal voor assessment inclusief oefenen met externe spelers kan ook, voor €550,- ex BTW (altijd inclusief tweekoppig team observatoren/feedback gevers).

Ook te boeken voor een intervisiegroep met startende mediators op een alternatieve datum en plek.

Ja, ik kom (of vertel me meer….)

Meer weten?

Wil je je inschrijven of heb je eerst nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Inschrijven voor
Praktijkcoaching en oefensessies voor mediators

Wil je je inschrijven of heb je nog vragen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.