Trainingen & Workshops

arbeidsconflict

DIY Conflict management op de werkvloer

De berichten vanuit medisch experts en beleidsmakers zijn duidelijk: werkstress is de afgelopen jaren een grote maatschappelijke uitdaging geworden. De meeste bedrijven en organisaties hebben preventie gelukkig hoog op de agenda staan.

Veel organisaties doen iets aan het reduceren van fysieke stress-klachten: een hardloop clinic, gratis yogalessen of stoelmassages. En daar is niets mis mee! Maar er is meer…..  wij hebben een andere invalshoek: minder gedoe = minder stress! Er valt veel winst te behalen door te investeren in conflictvaardigheden op de werkvloer.

Facts & Figures
Werkstress is een algemeen probleem.In de zorg en het onderwijs heeft men het grootste risico op een psychische beroepsziekte. In meer dan 70% van de gevallen is psychisch verzuim stress-gerelateerd. Conflicten op de werkvloer zijn daarbij een belangrijke oorzaak (NEA rapport 2018). Gemiddeld vallen werknemers met psychische klachten 180 werkdagen uit. Psychisch verzuim kost ons jaarlijks €2,8 miljard. Nog los van de maatschappelijke tol die we daarvoor betalen.

Het begint klein
Conflict begint vaak klein. Een misverstand, een onuitgesproken verwijt. Verschillende verwachtingen en botsende communicatiestijlen. Wat blijkt: beter communiceren en het voorkomen van conflict, kun je leren!
Tijdens een  interactieve sessie van 90 minuten geven trainer-mediators Eline van Tijn, Tabitha van den Berg en/of Roderic van Voorst tot Voorst tips & trics en gaan deelnemers zelf aan de slag met het  conflict en communicatie-spel. Het doel: meer inzicht in je eigen conflict- en communicatiestijl én daarmee de tools in handen om conflict bespreekbaar te maken. Of, beter nog: samen voorkomen.

Over ons
Wij zijn register (rechtbank-) mediators gespecialiseerd in arbeidsconflicten en gedoe in teams. De afgelopen jaren hebben wij in vele conflicten geholpen om mensen aan tafel, zelf tot passende oplossingen te komen. Daarnaast zijn we beiden actief als trainers conflictvaardigheden en ambassadeurs van mediation. In het bedrijfsleven, de zorg en in het onderwijs.

Kosten
Wilt u uw medewerkers of team in groepen van minimaal 4  en maximaal 20 man/vrouw een leuke én zinvolle inleiding DIY conflict-management aanbieden?
Wij komen graag langs. Boek voor 28 februari 2020 en profiteer van onze Valentijns-korting: (twee trainers, intake en training) van €495,- verlaagd naar €295, -, excl. BTW per trainingssessie. Binnen 25 km van Amsterdam rekenen we geen reiskosten!

Op verzoek kunnen we ook andere, meer uitgebreide trainingen en trajecten verzorgen aan HR-afdelingen en managers.

Interesse of meer weten, neem contact op!

Waarom is deze training nuttig, kijk naar ons filmpje over Week van de Werkstress en conflict in organisaties:

Meer weten?

Wil je je inschrijven of heb je eerst nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Inschrijven voor
DIY Conflict management op de werkvloer

Wil je je inschrijven of heb je nog vragen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.