Trainingen & Workshops

Geweldloze communicatie met Hester Macrander

Geweldloze communicatie staat hoog op ons verlanglijstje om ons eens flink in te verdiepen. Een workshop daarover werd goed gewaardeerd door deelnemers van het NMv Mediationfestival in juni jl. Dus, wij hebben nu al zin in vrijdag 19 januari. Want van 13.00 – 17.00 komt Hester Macrander een workshop geven: Nonviolent Communication (Geweldloze / Verbindende Communicatie in Mediation).

Wat kan Geweldloze / Verbindende Communicatie toevoegen aan mediation? 

Een uitspraak van Marshall Rosenberg, de uitvinder van deze interpersoonlijke communicatiemethode, is dat ieder conflict binnen 20 minuten is opgelost als de strijdende partijen elkaars behoefte (wens, waarde, drijfveer) kunnen benoemen. Alleen ben je vaak wel even bezig voordat men daar toe in staat is.

Geweldloze / Verbindende Communicatie is helemaal gebaseerd op het helder krijgen van behoeftes (waarden / drijfveren). Oordelen en gevoelens zijn signalen van al dan niet vervulde behoeftes.

Doel van de workshop
Het gaat in deze workshop om het heel zuiver fijnmazig empathisch kunnen luisteren en spiegelen. Alleen maar op zoek naar de volle ‘ja’. Als je dit echt goed kan, gaat het hele proces veel sneller.

Wat is empathisch luisteren wel en wat is het niet?

Een onderhandeling kan alleen succesvol zijn als beide partijen bereid zijn hun strategie los te laten en op basis van hun behoeftes willen zoeken naar strategieën die beider behoeftes dienen. Op behoefte-niveau ontstaat strijd, op behoefte-niveau verbinding. Wat is precies het onderscheid tussen behoeftes en strategieën? Hoe kan je mensen helpen om tot meerdere strategieën te komen, waardoor de oplossing er een wordt van ‘meer wegen naar Rome’…?

Wie is onze trainer?

Hester Macrander is theatermaker, neerlandica en internationaal gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication. Ze is zeer gepassioneerd over de toepassing van NVC in mediation.

Kosten en PE-punten
De kosten voor deze workshop bedrag 150,- euro ex BTW en we vragen 3 PE-punten aan. Minimaal 6, max 12 deelnemers!

Ja ik kom (of wil meer weten)

 

Inschrijven voor
Geweldloze communicatie met Hester Macrander

Wil je je inschrijven of heb je nog vragen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.