Week van de Werkstress

Deze week is het Week van de Werkstress. Een initiatief van minister Lodewijk Asscher. De Week van de Werkstress moet het gesprek over werkstress tussen werkgevers en werknemers stimuleren.  Het doel: vroegtijdig werkstress en burn-out risico’s signaleren.

In een special in het populaire gratis blad Metro worden verschillende werkgevers geroemd om hun activiteiten deze week. Yoga @ work, lunchbijeenkomsten over het combineren van werk en privé, allemaal super natuurlijk!

1 miljoen?

Exacte cijfers over hoeveel verzuim en stress veroorzaakt wordt door arbeidsconflicten en pesten op de werkvloer zijn er niet. Dagblad Trouw kopt vandaag: 1 miljoen Nederlanders zijn vaak emotioneel uitgeput. Ik durf te stellen voor een flink aantal mensen die emotionele uitputting ook te maken heeft met ruzie en gedoe op de werkvloer. En dat werkdruk en oplopende spanning vaak (team-)conflicten veroorzaken, en dus (nog) meer stress.

Hoe mooi zou het zijn als er deze week niet alleen aandacht is voor fysieke vormen van stressreductie maar ook voor communicatiepatronen op het werk? Thema’s zoals wederzijdse verwachtingen, veiligheid onderling en hoe het staat met het vertrouwen tussen collega’s?

Want tijdig en doorlopend met elkaar in gesprek blijven over de sfeer bij het koffieapparaat, in de kantoortuin en rond de vergadertafel is de beste manier om conflicten te voorkomen.

Training op maat

Ben jij HR professional en op zoek naar manieren om conflicten-in-wording in een vroeg stadium te (h)erkennen? Gemotiveerd om verzuim en arbeidsconflicten te voorkomen? Wij helpen je graag met een training op maat! Neem gerust vrijblijvend contact op. Deze week maar eigenlijk elke week staan we je graag bij in het voorkomen en oplossen van conflicten op de werkvloer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *